Cursus Wilde Planten

Het team heeft het voornemen om in 2022 weer een cursus te geven. Helaas zit deze cursus al vol. Informatie kan ingewonnen worden bij: Wil Wamelink : w.wamelink2@upcmail.nl.

CURSUS WILDE PLANTEN KNNV-ARNHEM
 
Heeft u zich ook wel eens afgevraagd hoe een plantje heet dat u langs de kant van de weg ziet staan?
De afdeling Arnhem van de KNNV organiseert al bijna 40 jaar –vanaf 1981- jaarlijks een determinatie cursus. Hier leert u, met behulp van een flora, zelf de naam van wilde planten vinden. Daarnaast komen ook andere onderwerpen aan bod zoals: de bouw van planten, de voortplanting, de relatie met insecten en de systematiek. Verder is er ruimte voor bewondering  en verwondering.

De cursus omvat negen lessen op woensdagavond van 19.30 tot 22.00 uur en drie excursies op de zaterdagochtend. De lessen beginnen met een (meestal korte) inleiding. Daarna volgen praktische oefeningen in het zelf determineren van planten. Dat doen we in kleine groepjes met ervaren mensen. Tijdens de excursies bezoeken we plekken met een voor Nederland bijzonder rijke flora.  

Als flora gebruiken we de achtste tot en met de elfde druk van de KNNV-uitgave: “Veldgids Nederlandse Flora” van Henk Eggelte. Verder zijn nodig een loep (vergroting 10x) en een spits pincet. De Flora, loep en pincet kunnen via de cursus worden besteld.