Cursus wilde planten KNNV-Arnhem-Voorjaar 2023.

Heeft u zich ook wel eens afgevraagd wat de naam van de plant is, die u tijdens uw wandeling ziet staan? Verschillende apps kunnen u daarbij helpen, maar als je wilt weten op welke details je moet letten is een cursus een goede basis.

De afdeling Arnhem van de KNNV organiseert al ruim 40 jaar jaarlijks een determinatie cursus. Hier leert u, met behulp van een flora, zelf de naam van wilde planten vinden. U leert heel wat plantenfamilies kennen en vooral met veel oefening determineren.  Daarnaast komen ook andere onderwerpen aan bod zoals: de bouw van planten, de voortplanting, de relatie met insecten en de systematiek. Verder is er ruimte voor bewondering  en verwondering.

De cursus wordt gegeven op 9 woensdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur in de periode 29 maart – 7 juni. Daarnaast zijn er 3 excursies op de zaterdagmorgen op 15 april, 13 mei en 3 juni op plekken met een voor Nederland bijzonder rijke flora.

De cursus vindt plaats in het Arentheem College, Thomas a Kempislaan 25, 6822 LR Arnhem. De cursusprijs is € 60,00 voor IVN of KNNV-leden en € 65,00 voor niet KNNV-leden. Bij deze prijs is een uitgebreide syllabus inbegrepen.

Als flora gebruiken we de 13e druk van de KNNV-uitgave: “Veldgids Nederlandse Flora” van Henk Eggelte, kosten € 45,-. Verder zijn nodig een loep (vergroting 10x) en een spits pincet. De Flora, loep en pincet kunnen via de cursus wordenbesteld.

Naast de genoemde cursusdata in Arnhem krijg je toegang tot de online Basiscursus Flora van stichting FLORON.

Inlichtingen en aanmeldingen via: riettevoorhaar@gmail.com.

Dit is een van de excursieplekjes. De dijk bij Lobith.