Cursus wilde planten KNNV-Arnhem.

Heeft u zich ook wel eens afgevraagd hoe een plantje heet dat u langs de kant van de weg ziet staan?

De afdeling Arnhem van de KNNV organiseert al ruim 40 jaar –vanaf 1981- jaarlijks een determinatie cursus. Hier leert u, met behulp van een flora, zelf de naam van wilde planten vinden. Daarnaast komen ook andere onderwerpen aan bod zoals: de bouw van planten, de voortplanting, de relatie met insecten en de systematiek. Verder is er ruimte voor bewondering  en verwondering. De cursus wordt gegeven in de periode eind maart – begin juni 2023.

De cursus omvat negen lessen op woensdagavond van 19.30 tot 22.00 uur en drie excursies op de zaterdagochtend.

De lessen beginnen met een (meestal korte) inleiding. Daarna volgen praktische oefeningen in het zelf determineren van planten. Dat doen we veel al in kleine groepjes met ervaren mensen. Tijdens de excursies bezoeken we plekken met een voor Nederland bijzonder rijke flora.                      

Praktische informatie:

De cursusdata zijn: 29 maart, 5, 12 en 19 april, 10,17, 24 en 31 mei en 7 juni. De excursies zijn op 15 april, 13 mei en 3 juni.

De cursus wordt gegeven in de Thomas a Kempisschool, Thomas a Kempislaan 25, 6822, LR Arnhem.

De cursus is 60,00 euro voor KNNV-leden en 65,00 euro voor niet KNNV-leden.

Bij de prijs is een reader inbegrepen.

Als flora gebruiken we de 13e druk van de KNNV-uitgave: “Veldgids Nederlandse Flora” van Henk Eggelte. Deze Flora is in 2022 verschenen. Verder zijn nodig een loep (vergroting 10x) en een spits pincet. De Flora, loep en pincet kunnen via de cursus wordenbesteld. De cursisten krijgen 10% korting op de aanschaf van de nieuwe Veldgids.

Inlichtingen en aanmeldingen bij:

Riëtte Voorhaar:  riettevoorhaar@hotmail.com of Tineke Brussard: secretaris@arnhem.knnv.nl

Dit is een van de excursieplekjes. De dijk bij Lobith.