Film “Onder het Maaiveld”

Voorvertoning!

De film komt pas in maart uit.

IVN heeft het mogelijk gemaakt voor IVN-afdelingen om de film “Onder het Maaiveld” in hun buurt als voorvertoning te laten zien, dus voor dat de film in maart uitkomt. Ook IVN Oost Veluwezoom heeft deze kans aangegrepen en heeft samen met Filmhuis Dieren en Bibliotheek Veluwezoom Dieren dit mogelijk gemaakt. Een unieke kans

Over de film

De makers van “De Wilde Stad” en “De Nieuwe Wildernis”, laten “onder het Maaiveld” de fascinerende wereld direct onder onze voeten zien en tonen het grote belang van een gezonde bodem. De film maakt het ongeziene gezien. 

Een gezond bodemleven zorgt ervoor dat de grond water kan vasthouden in natte tijden en opslaan voor droge tijden, water kan zuiveren en (veel) koolstof kan opslaan. Ook worden voedingsstoffen in de bodem gerecycled door bodemleven en helpt ze bij natuurlijke plaagbestrijding. Een vitale bodem is essentieel voor de verduurzaming van voedselproductie en helpt ons in de strijd tegen klimaatverandering. Het bodemleven is dus heel belangrijk voor ons mensen, maar toch weten we bar weinig over dat ondergrondse leven. Wist je dat een theelepeltje gezonde grond meer levende organismen bevat dan dat er mensen op aarde leven? En dan hebben we het nog niet gehad over de grotere dieren die niet in een theelepel passen en de plantenwortels en schimmelnetwerk en de samenwerking tussen al deze organismen. Een hele nieuwe wereld die je kan bekijken in deze film.

Kaartjes kosten 8 euro, inclusief een drankje en we draaien de film twee keer:

  • Zondag middag 12 februari is er ook een programma omheen waar je kan oriënteren op zowel grond en bodemleven zelf, wat kan je zelf doen om je bodem te verbeteren, wormenhotel maken, ideeën en vragen spuien en praten met partijen die een gezonde bodem hoog in het vaandel hebben en de resultaten kunnen laten zien. Inloop is vanaf 13.30u, introductie en film vanaf ca 13.50u met een pauze voor een drankje en de infomarkt rond 14.45u en na de pauze het tweede deel van de film. Om 16u is de film afgelopen en is er nog mogelijkheid tot napraten. Zin om te komen? Je kunt tickets kopen via deze link van Filmhuis Dieren. Daar kan je ook een voorproefje (trailer) zien.

 Al met al zeker een aanrader en er zijn maar beperkt plaatsen!

Datum & tijd
zo 12 februari 2023 van 13:30 tot 16:00
Vertrekplaats

Bibliotheek Dieren, Ericaplein 5 Dieren 6951CP Dieren Nederland
Bekijk vertrekplaats