Film “Onder het Maaiveld

Voorvertoning!

De film komt pas in maart uit.

IVN heeft het mogelijk gemaakt voor IVN-afdelingen om de film “Onder het Maaiveld” in hun buurt als voorvertoning te laten zien, dus voor dat de film in maart uitkomt. Ook IVN Oost Veluwezoom heeft deze kans aangegrepen en heeft samen met Filmhuis Dieren en Bibliotheek Veluwezoom Dieren dit mogelijk gemaakt. Een unieke kans

Over de film

De makers van “De Wilde Stad” en “De Nieuwe Wildernis”, laten “onder het Maaiveld” de fascinerende wereld direct onder onze voeten zien en tonen het grote belang van een gezonde bodem. De film maakt het ongeziene gezien. 

Een gezond bodemleven zorgt ervoor dat de grond water kan vasthouden in natte tijden en opslaan voor droge tijden, water kan zuiveren en (veel) koolstof kan opslaan. Ook worden voedingsstoffen in de bodem gerecycled door bodemleven en helpt ze bij natuurlijke plaagbestrijding. Een vitale bodem is essentieel voor de verduurzaming van voedselproductie en helpt ons in de strijd tegen klimaatverandering. Het bodemleven is dus heel belangrijk voor ons mensen, maar toch weten we bar weinig over dat ondergrondse leven. Wist je dat een theelepeltje gezonde grond meer levende organismen bevat dan dat er mensen op aarde leven? En dan hebben we het nog niet gehad over de grotere dieren die niet in een theelepel passen en de plantenwortels en schimmelnetwerk en de samenwerking tussen al deze organismen. Een hele nieuwe wereld die je kan bekijken in deze film.

Kaartjes kosten 8 euro, inclusief een drankje en we draaien de film twee keer:

Dinsdag avond 14 februari start de film om 20u en is er achteraf nog mogelijkheid tot napraten en tips en ideeën te lezen of te geven. Voor dinsdag avond kunt u tickets kopen via deze link van Filmhuis Dieren.

 Al met al zeker een aanrader en er zijn maar beperkt plaatsen!

Datum & tijd
di 14 februari 2023 van 20:00 tot 22:00
Vertrekplaats

Bibliotheek Dieren, Ericaplein 5 Dieren 6951 CP Dieren Nederland
Bekijk vertrekplaats